17dec.

Beneficiile microscopului în tratamentele endodontice

Endodontia se ocupa cu tratarea afectiunilor din interiorul dintelui. Aceasta specialitate a medicinii dentare diagnosticheaza, trateaza si previne patologia pulpara. La clinica BIODENTIS, tratamentele endodontice realizate de medicul competent endodont Stefan DANA, se fac cu ajutorul microscopului.

Din ce in ce mai multi pacienti aleg sa mearga sa faca tratamente endodontice acolo unde exista un microscop, deoarece rata succesului tratamentelor efectuate astfel, creste de la 50% la 90%. Nu numai ca sansele de reusita ale unui tratament normal cresc drastic, dar cu ajutorul lui se pot observa alte afectiuni. Medicul poate  descoperi canalele atipice, eventualele ace ramase pe canale in cazul retratamentelor si afectiuni gingivale.

De cand s-a introdus in practica de specialitate microscopul, tratamentele stomatologice au ajuns la un alt nivel de precizie: imaginea se poate mari acum pana la 40 de ori.

In plus, acesta poate oferi o lumina suficient de puternica, astfel incat medicul sa observe detalii altfel insesizabile pentru ochiul liber. In plus, calitatea luminii este foarte importanta, realizandu-se coaxial, nemaiexistand umbre. Astfel ca medicul stomatolog poate lucra cu cea mai mare precizie.

In plus, cu ajutorul unei microcamere montate pe microscop, imaginile surprinse pot fi transmise pe un monitor, astfel incat si pacientul sa vada acelasi lucru ca medicul care il trateaza.

Iata cateva dintre avantajele pe care le are acum aceasta tehnica:

  • Contribuie la refacerea tratamentelor de canal incorecte;
  • Ajuta la identificarea perforatiilor radiculare si, implicit, la sigilarea corecta a acestora;
  • Ajuta la vizualizarea si indepartarea acelor care s-au rupt in canal in timpul procedurilor stomatologice;
  • Contribuie la identificarea si tratarea canalelor calcifiate;
  • Ajuta la identificarea fracturilor radiculare;
  • Ajuta la identificarea canalelor suplimentare;
  • Ajuta la identificarea orificiilor de intrare in canale;
  • Reduce timpul de interventie – astfel ca o obturatie de canal poate fi facuta intr-o singura sedinta, daca sunt intrunite toate conditiile necesare.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top