Implantul Dentar

Este calea cea mai sigura si rapida pentru a inlocui un dinte lipsa.

Aplicarea implantului presupune montarea unui surub metalic (titan sau zirconiu) in os pentru a substitui un dinte lipsa.

La biodentis folosim numai implanuri dentare din clasa premium de cea mai buna calitate, marca Bredent, fabricate in Germania.

Avem astfel siguranta ca odata aplicat, implantul va fi acceptat cu usurinta de catre organism si va rezista pentru multa vreme.
Montarea implantului osos se face dupa o analiza amanuntita a starii de sanatate a pacientului, iar in cazul in care se constata ca tesutul osos nu este suficient, se poate recurge la o operatiune de adaos osos, urmata de inserarea imlantului dentar.
Asadar implantul dentar se poate realiza in aproape orice situatie, rezultatul fiind de fiecare data, unul de exceptie.

Montarea Implantului

Inainte de montarea efectiva a implantului se face un consult preliminar pentru a evalua gradul de sanatate generala si orala. Este nevoie de realizarea de analize medicale, radiografie sau tomografie computerizata. In urma acestui consult se realizeaza un plan de tratament, ce va stabili toate etapele necesare tratamentului.

Interventia propriu-zisa, ce presupune inserarea surubului metalic (implant) in os se face in medie in 30 minute si necesita o simpla anestezie locala.

Dupa realizarea interventiei de inserarea a implantului, este posibil ca zona respectiva sa sufere mici inflamatii, reactie normala ce face parte din procesul de vindecare. Urmeaza perioada in care organismul integreaza implantul (osteointegrare), etapa ce dureaza intre 3 – 6 luni, in functie de tipul de implant folosit, locul in care s-a facut implantul sau starea generala a pacientului.

Urmatoarea etapa presupune aplicarea bontului de vindecare, peste care se aplica lucrarea protetica. Aceasta lucrare presupune construirea unei coroane, sau a unui singur dinte, dupa caz, lucrare ce va fi aplicata peste implant. Aceasta etapa poate dura pana la o saptamana, in functie de complexitatea lucrarii.

Întrebări și răspunsuri despre implantul dentar

Care este durata de tratament prin implant dentar?

Durata tratamentului poate fi intre 3 si 6 luni. Timpul de osteo integrare al implantului mandibular este in general mai scurt decat cel pentru implantul maxilar. Chiar daca durata tratamentul este lunga, avantajele obtinute sunt incomparabil mai mari decat al unui tratament clasic prin punti dentare sau proteze. In aceasta perioada pacientul poate purta o lucrare provizorie prin care se reface aspectul estetic.
Implantul si coroana dentara pot fi executate in acceasi sedinta in functie de situatia clinica si de indicatiile clinice.

Cat de dureroasa este insertia implantului?

Aplicarea implantului dentar este o interventie chirurgicala minora. Operatia se realizeaza sub anestezie locala. In timpul interventiei nu exista dureri, iar post operator poate aparea un usor disconfort care trece cu analgezice obisnuite. De cele mai multe ori pacientii raporteaza un disconfort chiar mai mic decat cel resimtit dupa o extractie dentara. Acesta se datoreaza procesului normal de vindecare. Interventia are loc in cabinetul stomatologic, iar pacientul pleaca imediat dupa terminarea interventiei.

Cat costa Implantul dentar?

Costul unui implant dentar marca Bredent Germania este de 450 EURO, la care se adauga bontul dar si lucrarea protetica aleasa, odata ce implantul dentar a fost integrat in os. In functie de starea de sanatate a pacientului, costurile operatiunii de implant dentar pot creste odata cu efectuarea si altor operatiuni necesare sustinerii implantului. Cititi mai multe informatii la pagina de tarife.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top