Estetica dentara

Metode exceptionale de refacere a zambetului

Albire dentara profesionala in clinica BioDentis

Tratamentul de albire dentara este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetica dentara, acest fapt fiind o reactie a importantei tot mai mare pe care societatea contemporana o acorda infatisarii exterioare. in aceste conditii nu este de mirare ca albirea dintilor este o procedura solicitata in special de persoanele supuse atentiei ochiului public.
Aceste tratamente cosmetice difera in privinta eficacitatii, costului, durabilitatii si a efectelor secundare, insa albirea dintilor se refera in general la aplicarea compusilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen.

Gradul de albire a dintelui variaza in functie de mai multi factori: tipul de pete, concentratia agentului de albire din produsul utilizat, timpul in care agentul de albire actioneaza pe dinte si frecventa cu care tratamentul este repetat.

Exista câtiva pasi necesari inaintea unui tratament de albire a dintilor. in primul rând medicul stomatolog trebuie sa stabileasca daca pacientul este un bun candidat pentru aceasta procedura: albirea dintilor nu este recomandata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentara, copiilor pâna in 16 ani si persoanelor cu dintii foarte sensibili sau alergice la peroxid, nu se recomanda albire la pacientii cu dinti fisurati.

Trebuie sa avem in vedere si faptul ca albirea nu are efect asupra coroanelor sau oricarui alt tip de dinte care nu este natural. Daca aveti o obturatie de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafetei dentare, nu si asupra materialului din care e realizata obturatia.

Candidatii ideali pentru albirea dintilor sunt persoanele ce prezinta pe dinti pete galbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.

Cu cât culoarea dintilor se indeparteaza de la galben spre vinetiu si cenusiu, cu atât petele sunt mai greu de indepartat. Daca va asteptati ca dupa tratament sa beneficiati instantaneu de dantura alba stralucitoare, este posibil sa fiti dezamagiti. Albirea presupune deschiderea nuantei de alb cu câteva grade, rezultatul final depinzând de natura si gravitatea petelor asupra dintelui, iar obturatia se poate evidentia inestetic.

Procedura de albire executata de catre medicul stomatolog are cea mai mare eficienta, deoarece se foloseste cea mai mare concentratie de peroxid: pâna la 38 %. Tratamentul poate dura in jur de 3 sedinte, iar in urma acestuia pacientii vor avea dinti cu pâna la 3 nuante mai albi. Rezultatul albirii dureaza in medie 2-3 ani, dar se poate repeta dupa aceasta perioada.

Image (1)

Albirea dintilor in cabinet

Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfăşoară în modul următor: medicul izoleaza gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc (diga) şi aplica gelul cu peroxid pe suprafaţa externă a dinţilor. Apoi se proiectează o lumină specială – leduri sau laser – pe suprafeţele dentare, timp de 30 – 60 minute, finctie de substanta activa. Cea mai eficienta la ora actuala este metoda de albire cu laser Zoom sau albire cu plasma, fiind unul dintre cele mai utilizate sisteme de albire din clinicile din occident. Procedeul consta in trei sedinte de 15-20 minute care se pot realiza in aceeasi zi, metoda fiind cea mai rapida. Un alt sistem de albire eficient este cel ce utilizeaza geluri de albire Opalescence. Cel care se utilizeaza numai in cabinet, are o concentratie crescuta 35%, are actiune rapida, 90 minute si se face sub supravegherea medicului.

Albirea cu laser a dinţilor este considerată a fi cel mai eficient şi mai sigur tratament de albire.

Tratamentele de albire dentară sunt considerate a fi proceduri stomatologice sigure atunci când sunt efectuate corect, de catre profesionisti.

Fatete ceramice pentru un zambet de Hollywood

Fațetele dentare sunt carapace subțiri, special turnate, care imită aspectul dintelui, fiind cimentate pe dantura naturală cu un adeziv special. Fațetele acoperă suprafața frontală a dintelui, rolul lor ținând mai ales de domeniul esteticii dentare.

Veți obține un zâmbet mai frumos acoperind dinții informi, uzați sau cu diferente de culoare. Prin fațetarea danturii se rezolvă probleme cum ar fi dinții prea spațiați (strungăreața) sau dinții ciobiți, dinții inegali sau dinții de nuante diferite.

Fațetele dentare pot fi turnate din diverse tipuri de materiale.

  • Fațetele din ceramică presată
  • Fațetele din rășini compozite

Fațetele din porțelan sunt cele mai comune, fiindca porțelanul are un luciu specific, foarte asemănător cu smalțul dinților. Veți obține astfel un anume grad de transparență și un aspect mai natural. În plus, porțelanul nu se pătează și nu afectează sănătatea gingiilor.

In urma unui consult, va putem sfatui pentru a alege impreuna cel mai bun material pentru dumneavoastră.

Image (1)

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top