10feb.

De ce sunt importante sigilarile?

Preventia este mai importanta ca orice tratament stomatologic. Periajul ajuta dar nu elimina in totalitate placa bacteriana care se acumuleaza pe suprafata dintilor, provocand cariile, de aceea aplicarea sigilantilor este extrem de ajutatoare si importanta in mentinerea sanatatii cavitatii bucale.

Ce inseamna mai exact sigilarea dentara?

Dupa cum fiecare din noi putem observa, dintii au forme anatomice diferite, pentru diferitele functii pe care le indeplinesc: triturare, smulgere, masticatie. Relieful denivelat al suprafetelor ocluzale ale dintilor laterali reprezinta principalul element favorizant al aparitiei cariei ocluzale. Aceste “neregularitati” ale suprafetei ocluzale, medical numite santuri si fosete, retentioneaza bacterii care in timp cauzeaza carii. Sigilarea dentara corecteaza exact aceste denivelari, prin inchiderea ermetica a santurilor si fosetelor, in acest fel bacteriile nemaiavand unde sa retentioneze. Deci, in esenta, sigilarea este o metoda de prevenire a cariei din santuri si fosete; de pe suprafetele ocluzale ale molarilor si premolarilor, de pe suprafetele vestibulare sau orale ale molarilor , de pe suprafetele orale ale incisivilor superiori. Care este varsta optima pentru sigilare? Sigilarea dentara se face in principal pentru dintii permanenti tineri, adica la scurt timp dupa eruptie. Dintii la care se face sigilarea sunt de regula molarii si premolarii. Care este durata unei sigilari? Durata sigilarii este de aproximativ doi ani, fiind influentata de tipul de alimentatie si mai ales de igiena dentara. Trebuie verificata in mod regulat pentru a se asigura ca sigilantul este intact. Este foarte important de stiut ca sigilarea este un simplu adjuvant care faciliteaza si sprijina igiena dentara, nu o inlocuieste.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top