17feb.

AirFlow – Procedura profesionala de curatare a dintilor – Igiena dentara

Airflowul dentar este o metodă moderna de curățare a dinților, folosind un dispozitiv ce generează un jet de apă, aer și particule foarte fine de bicarbonat de sodiu, actionand astfel cu o presiune foarte mare. Datorită efectului de albire dentară a bicarbonatului de sodiu, ce este ușor abraziv, veti avea parte și de lustruirea suprafețelor danturii.

Procedura Airflowul se utilizează la finalul igienizării dentare, după efectuarea detartrajului și periajului profesional. Procedura airflow, vine în completarea procedurilor anterioare, îndepărtând eficient petele impreuna cu depunerile de placă dentară situate în zone greu accesibile instrumentelor obsnuite.

Frumusețea zâmbetului nostru natural trebuie sa-l intretinem constant. De aceea, igienizarea dentară profesională este acea lucrare stomatologică prin care indepartamp placa bacteriană, tartrul, supragingival și subgingival, precum si colorațiile alimentare.

Iata cateva din avantajele iginenizarii cu AirFlow:

  • Airflow-ul îndepărtează petele prezente pe dantura, reprezentând o metodă de înlăturare a colorațiilor date de fumat și lichide precum vinul roșu, ceaiul negru sau cafeaua. De asemenea, pigmentațiile superficiale de la nivelul molarilor pot fi înlăturate, fiind astfel realizat diagnosticul diferențial față de cariile dentare.
  • Se reduce dramatic sensibilitatea dentară, reducand riscul apariției micilor fisuri și neregularităților smalțului, care expun dentina și pot da sensibilitate la contactul cu alimente reci sau calde.
  • Rapiditate în curățare, cercetările aratând că airflowul este responsabil de o curățare mult mai rapidă a plăcii dentare față de mijloacele de igienizare tradiționale. Aceasta înseamnă, pe lânga o eficiență netă și un timp redus petrecut de pacient în cabinetul dentar.
  • Particulele fine din pudră de airflow sunt capabile să umple aceste defecte mici ale smalțului și să înlăture astfel sensibilitatea dentară. Este important de știut că temperatura generată de utilizarea airflowului este în limitele tolerate de țesuturile dentare, astfel nu se va produce sensibilitate odată cu utilizarea acestuia.

Scopul unei igienizări dentare este de a lăsa suprafețele dentare netede și curate, astfel încât bacteriile nu se mai pot atașa de smalț, iar dinții devin mult mai ușor de curățat prin periaj, utilizarea aței dentare și a apei de gură.

Continuând o igienă orală zilnică aceste suprafețe se vor păstra curate și zâmbetul nostru nu va avea nevoie de reparații o vreme mai îndelungată.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top