28ian.

Molar de minte inclus – Tratament chirurgical

Ce este un molar de minte inclus?

Un dinte este inclus, atunci cand spatiul de care are nevoie pentru a erupe normal se micsoreaza din diverse motive si, astfel, eruptia sa este impiedicata de catre gingii, os, alt dinte sau de toate trei.

Molarii de minte inclusi, pot necesita interventii chirurgicale pentru indepartare.

Molarii de minte, reprezintă ultimul set de dinți care erup. Adesea acesti dinți ies din linia gingiilor, iar maxilarul este suficient de mare pentru a le permite să iasa corect. In anumite cazuri, unul sau mai mulți dintre acești molari, nu se aliniaza corect sau nu reușește să iasă complet pe linia gingiilor și devine prins între țesutul maxilarului și țesutul gingival.

Molarii de minte inclusi, pot determina umflarea, durerea și infecția țesutului gingival din jurul molarilor. În plus, molarii de minte afectați pot provoca leziuni permanente dinților, gingiilor și osului din apropiere, iar uneori pot conduce la formarea de chisturi sau tumori care pot distruge secțiunile maxilarului.

Prin urmare, tratamentul recomandat persoanelor cu molari de minte inclusi, este tratamentul chirurgical.

Nu este vorba numai de dinți de minte care uneori devin afectați și trebuie eliminați. Alți dinți pot deveni afectați și pot provoca aceleași tipuri de probleme descrise cu dinții de minte afectați.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top