4apr.

Cauza respiratiei urat mirositoare si de ce ata dentara este importanta

Toata lumea are o respiratie rea dimineata, dar ideea de mirosuri urate si persistente ce provin din gura este altceva.

Periajul dupa fiecare masa poate ajuta cu siguranta situatia urat mirositoare, dar ca orice medic dentist sau igienist dentar va poate spune ca folosirea atei dentare este esentiala pentru o buna sanatate orala.

Folosirea atei dentare va permite sa curatati pana la doi milimetri sub tesutul gingival pentru a ajunge acolo unde bacteriile colonizeaza. Motivul pentru care ata dentara miroase dupa utilizare se datoreaza faptului ca zona este greu de atins, iar bacteriile de acolo sunt deja imbatranite, dezvoltandu-se deja de o perioada indelungata.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dentare si CranioFaciale din Canada, exista mai mult de 700 de tipuri diferite de bacterii ce se ascund in gura omului. Din fericire, nu toate aceste bacterii sunt rele iar o parte din acestea sunt usor de recunoscut – cum ar fi placa aderenta care acopera dintii.

In timp ce placa pare inofensiva, aceasta masa de bacterii poate duce de fapt la o multime de daune. Dupa o perioada lunga de timp, placa se intareste si se transforma in tartru. Pentru a face lucrurile si mai rele, specialistii sustin ca tartrul atrage de fapt, mai multe bacterii datorita texturii sale brute.

Binenteles ca si mai multe bacterii inseamna mai multe cavitati.

Odata ce bacteriile s-au stabilit sub gingie, aceasta vor continua sa se inmulteasca pana la urmatoarea igiena profesionala sau vizita la medicul dentis

– spun specilistii.

La BioDentis avem solutii noi pentru periaj profesional dar si pentru detartraj, ce asigura o igiena de calitate si minimizeaza extinderea placii bacteriene.

Chiar daca aveti o buna igiena orala, bacteriile la care nu puteti ajunge, continua sa ramana sub linia gingiei si pot eroda osul de sub dinti. Potrivit specialistilor, acest lucru poate duce in cele din urma la pierderea dintilor si asta se poate intampla la orice varsta.

Nu doar dintii pot purta bacteriile rele, ci si limba este acoperita de acestea. Cu toate astea, un periaj puternic poate avea ca rezultat indepartarea gingiei in timp ce folosirea incorecta a atei dentare poate provoca sangerare si umflarea a gingiei.

Desigur, chiar daca utilizati peria, apa de gura impreuna cu ata dentara, inca mai puteti avea respiratie urat mirositoare. Specilistii spun ca acest lucru poate fi cauzat de mai multi factori, inclusiv dieta, afectiuni medicale si medicamente.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top