3apr.

Dantura sanatoasa, inima sanatoasa

LEGATURA DINTRE BOLILE GINGIVALE SI CELE DE INIMA

Cu totii stim ca trebuie sa ne pastram sanatatea orala cu strictete, dar acum avem chiar mai multe motive. Iata de ce.


Cercetarile recente semnaleaza un numar surprinzator de legaturi intre starea sanatatii orale si sanatatea inimii. Oamenii care dezvolta boli ale gingiilor (gingivite, inflamatii si infectii ale gingiilor ori periodontita) prezinta un risc dublu de dezvoltare a bolilor de inima.

Unele tipuri de bacterii exista in mod normal in gura, dar riscul dezvoltarii bolilor gingivale creste daca nu folositi ata dentara in mod corespunzator si nu efectuati corect perierea dentara (pentru a elimina placa – bacterii care se lipesc de dinti dupa masa), iar odata ce boala gingiilor s-a dezvoltat va fi creat ca raspuns un mediu de bacterii anormal, periculos. Ce e mai grav e ca, pentru ca aceste boli fac ca gingiile sa sangereze, bacteriile se pot muta in sange, contribuind la formarea de cheaguri in artere, care pot interfera cu fluxul de sange la nivelul inimii.

Jumatate din toate persoanele cu varsta de peste 55 de ani prezinta boli ale gingiilor,  acestea fiind de altfel principalul motiv pentru care oamenii de peste 35 de ani isi pierd dintii.

Riscul creste pe masura ce imbatranim, insa grija pentru sanatatea noastra dentara ar trebui sa inceapa in copilarie. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele de doua ori pe an la dentist va vor ajuta sa va pastrati dintii intr-o stare de sanatate buna.

Iata care sunt simptomele existentei unei boli a gingiilor:

  • gust acru in gura
  • respiratia urat mirositoare
  • sangerarea gingiilor;
  • gingii umflate
  • pierderea dintilor
  • dinti sensibili
  • durere la masticatie

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top