5apr.

Secretele unei danturi perfecte

Cu toti tanjim dupa o dantura santoasa si vrem sa o avem asa cat mai multa vreme. Iata aici cateva obiceiuri sanatoase, care ne ajuta sa ne pastram cat mai multa vreme sanatatea dintilor.

Nu deschidenti nimic cu dintii

In special sticle sau ambalaje.

Folosirea dintilor pe post de desfacator pentru sticle sau mestecarea gumei, pixurilor, gheata sau popcorn poate toci sau chiar crapa dintii

Dati copiilor apa inainte de culcare

Laptele obtinut din formula si sucurile pot provoca asa numitele carii de biberon cand acestea raman in gura copiilor pentru perioade indelungate. De aceea este recomanda, ca inainte de somn, sa bea putina apa, tocmai pentru a spala smaltul dintilor si indeparta astfel pericolul de atacare al acestora.

Fara deget in gura

Multi copii sau chiar si adulti au obiceiul de a tine degetul in gura pentru perioade indelungate. Acest obicei poate strica cu usurinta alinierea dintilor si poate cauza probleme serioase astfel pe viitor.

Evitati tigarile sau sa mestecati tutun

Nu numai ca acestea decoloreaza si slabesti dantura, dar pot provoca imbolnaviri ale gingiei si pot duce spre cancer oral.

Curatati dintii inainte de culcare

Nu mergeti la culcare inainte sa periati dintii si sa folositi ata dentara. Placa dentara va ramane aderenta pe acestea pentru perioade indelungate de timp, facandu-va vulnerabili la gingivite (inflamare a gingiei).

Cele mai multe studii arata ca daca indepartam placa bacteriana in 24 de ore, aceasta nu produce destul acid incat sa deterioreze smaltul dintilor.

Minim odata pe zi, este obligatoriu.

Ocoliti albirea dintilor acasa

Evitati folosirea produselor de albire dentara fara acordul medicului dentist, fiindca acestea pot deteriora iremediabil smaltul dintilor sau puteti avea anumite probleme dupa aplicarea acestora.

Puteti alege Albirea dentara la Clinica BioDentis

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top