8apr.

Pacientul M.T. in varsta de 35 de ani se prezinta in Clinica biodentis cu dorinta de a si schimba obturatiile inestetice de pe dintii frontali superiori. In urma consultului s-au constatat urmatoarele:

  • Carii secundare pe dintii frontali superiori
  • Opturatii vechi si inestetice
  • Asimetrie dentara

Ca si plan de tratament s-a propus pacientului sa recurgem la rezolvarea problemei cu ajutorul fatetelor dentare avand in vedere gradul de distrugere a dintilor si durata dubla de viata decat a obturatiilor standard. Folosirea fatetelor dentare ajuta la pastrarea si vitalitatea dintilor ajutandu-ne sa obtinem simetria dorita.

Stadiile tratamentului:

  • S-a confectionat un sablon dintr-un material termoplastic cu ajutorul caruia, impreuna cu pacientul s-a ales atat forma finala a restaurarii cat si marimea dintilor. S-a ales acest sablon pentru a nu avea probleme de ocluzie si de masticatie
  • Urmatorul stadiu a fost slefuirea dintilor frontali superiori in vederea restaurarii fizionimice cu ajutorul fetetelor de ceramica presata. Slefuirea dintilor s-a facut fara a afecta vitalitatea dintilor.
  • Pe durata confectionarii fatetelor de ceramica presata, pacientul a beneficiat de o lucrare provizorie.

Fatetele ceramice au dat pacientului un aspect uniform al danturii si s-a obtinut egalizarea si alinierea dintilor, conservarea acestora si nu in ultimul rand fiindu-i redata increderea in sine.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top