25aug.

Procedura chirurgicala sinus lift – ridicare a sinusului

Procedura de ridicare a sinusului (Sinus Lift) are scopul de a restabili grosimea osului care s-a deteriorat dupa pierderea dintilor din maxilarul superior, facand astfel tratamentul cu implantului dentar sa fie posibil si de succes.

Dintii din spate din maxilarul superior stau sub spatiile mari ale sinusurilor din pometii de langa nas. Daca oricare dintre acesti dinti sunt pierduti din cauza cariilor sau a bolilor gingivale, osul maxilarului de sub sinusuri incepe sa se subtieze.

Implanturile dentare nu pot fi plasate fara a avea osul sanatos necesar pentru a le sustine. Operatiunea de sinus lift, reconstruieste osul in maxilarul superior si face posibila inlocuirea dintilor din spate cu implanturile dentare.

La BioDentis, lifturile sinusale sunt o procedura chirurgicala foarte previzibila si pe care am aplicat-o in foarte multe cazuri. Aceasta procedura este conceputa pentru a maximiza succesul pe termen lung al tratamentului dumneavoastra cu implant dentar.

Procedura de ridicare a sinusurilor

Un sinus lift este o procedura chirurgicala specializata care reconstruieste osul sub sinusurile maxilare, facand posibila ancorarea reusita si durabila a implanturilor dentare in maxilarul superior.

Procedura de ridicare a sinusului implica o incizie in peretele sinusului maxilar. Membrana sinusului este ridicata, iar podeaua sinusului este umpluta cu un material special pentru adaos osos.

Acest material incurajeaza celulele care formeaza osul din maxilar sa creasca in interiorul si in jurul acestuia, iar aceste celule produc o substanta care, odata cu trecerea timpului, se maturizeaza intr-un os robust si sanatos al maxilarului.

Procesul de maturare dureaza aproximativ 4-6 luni, in functie de cantitatea de os inlocuita, iar osul nou regenerat va oferi suportul puternic necesar pentru un tratament de succes cu implant dentar.

La BioDentis, aveti acces la o echipa specializata in chirurgie orala, condusa de doctor Mihaita Secu, ce are o lunga experienta in operatiuni de chirurgie orala si implant dentar. Intreaga gama de servicii se efectueaza intr-o clinica moderna, ce foloseste echipamente si instrumentar de noua generatie, dar si proceduri stricte de sterilizare, pentru a mentine calitate ridicata a actului medical.

Pentru a sti ca aveti nevoie de sinus lift, este nevoie pentru inceput sa efectuati o radiografie panoramica cu care trebuie sa veniti la un consult. Vom putea astfel stabili impreuna pasii ce trebuie urmati pentru un tratament de calitate.

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top