14mart.

Ce tip de periuta dentara sa folosim si cum sa o depozitam

Ce tip de periuta dentara sa folosim si cum sa o depozitam A cumpara o periuta dentara nu ar trebui sa reprezinte o sarcina grea dar avand in vedere varietatea mare existenta pe piata acest lucru devine un pic mai dificil. Vom enumera cateva caracteristici generale pe care sa le avem in vedere in alegerea...

Citeste mai departeCe tip de periuta dentara sa folosim si cum sa o depozitam
19apr.

Mini-implantul ortodontic

Ce este mini-implantul ortodontic? Mini-implanturile sunt niste elemente de ancoraj, de dimensiuni mici, fabricate din titan. Ele sunt practic suruburi de latime mica, care se plaseaza intre radacinile a doi dinti, actionand asemenea unei ancore. Acestea au rolul de a produce o deplasare mai rapida si mai eficienta a dintilor. Mini-implanturile sunt folosite deseori ca...

Citeste mai departeMini-implantul ortodontic
23nov.

ȘTIAȚI CĂ?

Aparatul dentar fix este format din bracketsi individuali peste care vin aplicate arcuri ortodontice din diverse materiale, de exemplu NIKEL TITAN. Știați că NASA a creat acest aliaj pentru navele spațiale? Acest tip de metal se activează la căldura corpului și este extrem de flexibil și elastic.

Citeste mai departeȘTIAȚI CĂ?

Igiena orală pentru aparatele ortodontice fixe

Obiectivul principal al tratamentului ortodontic este îmbunătățirea aspectului estetic  și a relațiilor ocluzale, prin care se asigură o funcționare optimă a aparatului dento-maxilar. Ortodonția fixă este o metodă de neînlocuit care prezintă numeroase beneficii pentru pacienții noștrii, însă vine la pachet și cu câteva dezavantaje: aparatul fix retenționează resturi alimentare și favorizează formarea mult mai rapidă a plăcii bacteriene.

Citeste mai departeIgiena orală pentru aparatele ortodontice fixe
21feb.

Plantam Viata 2019

Campania Plantam Viata, este o initiativa civica, creata si sprijinita de Clinica Biodentis, prin care noi dorim sa sprijinim comunitatea din judetul Olt prin masuri menite sa ajute oamenii, comunitatile din care ei fac parte si nu in ultimul rand sa aduca beneficii pe termen lung. Povestea continua in 21 Martie 2020.

Citeste mai departePlantam Viata 2019
19dec.

Generalitati ortodontice

Dragi părinți, se pare că majoritatea copiilor din ziua de astăzi prezintă înghesuiri dentare, iar arcadele lor nu se dezvoltă în mod corect. Deși simptomele pot fi vizibile chiar și de la vârsta de 3 ani, medicii dentiști recomandă , de obicei, să se aștepte până când copilul crește pentru a-l trata cu un aparat ortodontic fix sau chiar cu extracții. Din cauza faptului că aparatele ortodintice fixe sunt o modalitate eficientă de a îndrepta dinții din punct de vedere mecanic, iar părinții nu cunosc și alte alternative, de cele mai multe ori aceștia amână tratamentul până la vârsta de 12 până la 14 ani. Atunci singura soluție de tratament rămâne aparatul ortodontic fix.

Citeste mai departeGeneralitati ortodontice
28feb.

Restaurarea arcadei superioare folosind sistemul fast and fixed

Sistemul Fast and Fixed ne-a oferit posibilitatea sa reconstituim dantura acestei doamne. Dansa a venit la noi in clinica cu edentatie totala pe arcada superioara. Am inceput cu extractia danturii reziduale. Am reusit ulterior sa montam sistemul Fast and Fixed pe 6 implanturi. Acesta ne-a oferit sistemul necesar pentru a putea monta noua dantura pe...

Citeste mai departeRestaurarea arcadei superioare folosind sistemul fast and fixed
23nov.

Campania de impadurire din Comuna Potcoava

Cu sprijinul liceului "Stefan Diaconescu" din Potcoava cat si al autoritatilor locale am stabilit sa pornim o campanie de impadurire, Vineri, 7 Decembrie 2018
Terenul este o parcela de 10.000 mp, un teren viran predispus eroziunilor si pe care vrem sa-l impadurim cu 5000 de puieti de arbori (salcam si paltin).
Va asteptam, sa ne sprijiniti si voi, in efortul nostru de a aduce o schimbare in comunitatile noastre. Numai prin efortul nostru comun, vom putea aduce schimbarea la care toti visam.

Citeste mai departeCampania de impadurire din Comuna Potcoava

Suntem specializați în tratamente stomatologice complexe, de înaltă calitate, implant dentar, chirurgie orală, protetică dentară, tratamente ortodontice sau tratamente stomatologice clasice.

Program Radiologie
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

© 2021 Clinica Biodentis Slatina.

Scroll to top